Gasdetectie

Gasdetectie

De hoeveelheid vloeibare aardgassen (LNG) die worden vervoerd en opgeslagen in en rondom de Rotterdamse haven is de laatste jaren toegenomen. Veiligheid met betrekking tot de distributie van het extreem koude, maar ook zeer brandgevaarlijke LNG staat hoog in het spreekwoordelijke vaandel. Om aan de veiligheidsvoorzieningen en -eisen te voldoen, maar ook ten behoeve van rendement en emissiereductie, dienen er regelmatig metingen en inspecties uitgevoerd te worden. Met de OGI Optical Gas Imaging camera’s van FLIR, waarvan ons zusterbedrijf Sensor BV PLATINUM PARTNER is, bent u in staat om potentiële risico’s te detecteren.

FLIR OGI camera’s worden ingezet op op- en overslagterminals voor vloeibare aardgassen, maar ook op boorplatformen en in olieraffinaderijen. Met een FLIR GF kunnen inspecteurs (mogelijk) gevaarlijke gebieden op afstand scannen en beoordelen.

Met de nieuwe FLIR GFx320 kunt u snel diffuse aardgasemissies detecteren, terwijl u de veiligheid handhaaft. Deze explosieveilige camera is door een derde partij ATEX-gecertificeerd voor gebruik in Klasse I Div II-veiligheidszones.

Met FLIR gasdetectiecamera’s kunt u de veiligheid, de naleving van milieuverordeningen en -regelgeving en het rendement binnen uw organisatie verhogen.

Met de FLIR gasdetectiecamera’s van Sensor BV kunt u de veiligheid, de naleving van milieuverordeningen en -regelgeving en het rendement binnen uw organisatie verhogen, omdat u lekken snel detecteert en daardoor grote schade(s) en onveilige situaties voorkomt.”